Over

Teamlogo IhVRTT

 

De eerste doelstelling van het Runningteam Twente is om talentvolle gedreven Twentse wedstrijdlopers ondersteuning te verlenen bij het beoefenen van hun sport. Wedstrijdlopers op regionaal topniveau stoppen veel tijd en energie in hun hobby/sport en maken veelal meer trainingsuren dan de beste regionale sporters in andere takken van sport. Marathonlopers bijvoorbeeld maken soms trainingsweken van 15 uur met een omvang van 150 km. en meer. Ook voor lopers op de kortere afstanden is 100 km. in de week geen uitzondering.

De tweede doelstelling van het Runningteam Twente is om atleten van verschillende Twentse atletiekverenigingen met elkaar te verbinden. In de praktijk betekent dit dat er soms naast de individuele inschrijving ook als team ingeschreven wordt voor een wedstrijd. Tenminste één keer per jaar is er een gezamelijke training.

Als derde doelstelling wordt bedrijven de mogelijkheid geboden door middel van sponsoring op een bijzonder positieve wijze meer naamsbekendheid te verwerven.

Het Runningteam Twente is op 1 januari 2010 op non profit basis opgericht door trainer/coach en fervent hardloper Eddy van Essen. Vanaf 2005 t/m 2010 is hij als teamcoördinator verantwoordelijk geweest voor een tweetal Runningteams die gesponsord werden door respectievelijk een grote sportstore en een hardloopspeciaalzaak. Als nieuwe uitdaging heeft hij er voor gekozen in eigen beheer, wederom als teamcoördinator, een nieuw gesponsord Runningteam op te richten onder de naam Runningteam Twente.

Het team bestaat uit 14 atleten plus een teamcoördinator. De samenstelling van het team is bepaald door een aantal specifieke uitgangspunten. Evenveel mannen als vrouwen, van junior tot master en een geografische spreiding binnen Twentse atletiekverenigingen. Leden van het team zullen bij de meeste regionale wedstrijden en veel nationale wedstrijden aan de start verschijnen. Het teamlid van het Runningteam Twente voldoet aan het volgende profiel:

• Bedrijft op een doelgerichte wijze de hardloopsport;
• Is een wedstrijdloper en lid van een atletiekvereniging of loopgroep;
• Is prestatie gericht;
• Beschikt over een bovengemiddeld regionaal prestatieniveau;
• Is sociaal en heeft een goede representatieve uitstraling;
• Toont betrokkenheid en heeft affiniteit met de sponsoren;
• Heeft teamgeest en neemt verantwoordelijkheden voor de doelstellingen van het team.

De teamleden houden de volledige vrijheid om op basis van dit profiel, en een aantal praktische afspraken vastgelegd in een sponsorovereenkomst, naar eigen inzicht hun sport uit te oefenen.

Joomla 2.5
Joomla 2.5